Пакети пуни нових књига домаћих издавача увелико стижу у Градску библиотеку Чачак. Кроз откуп Министарства културе за 2019. годину набављено је око 2 000 публикација у вредности преко милион динара.

Набавка је жанровски разноврсна и намењена свим категоријама и узрастима – од књига за децу па до наслова за одрасле читаоце. Актуелна дела српске поезије и прозе обогатиће полице Библиотеке, али и популарни трилери и романсиране биографије, породичне саге и авантуристички романи светски познатих писаца.

За све оне који воле да проучавају историјски важна питања или теме из области психологије, религије, филозофије, науке и уметности добро штиво могу пронаћи у Одељењу стручне књиге и референсне грађе.

Малишани, у Одељењу за децу и младе, могу да уживају у новим домишљатим илустрацијама прича „Кад порастем бићу…”, „Чак и чудовишта перу зубе”, „Дружина уличних мачора” и многим другим. За старије дечаке и девојчице набављене су књиге различитог садржаја, а неки од наслова су „Неочекивана летња авантура”, „Одрастање једне клинке” и „Како се смеју девојчице”.

О историји српске цркве из пера Чачанина Јелисија Андрића,  књижевном портрету писца Владана Матијевића, лексикону сарадника листа „Политика” корисници Библиотеке, између осталог, могу да прочитају у Завичајном одељењу.

Трећина набавке је предвиђена и за огранке те ће наши читаоци у Заблаћу, Мрчајевцима, Пријевору и Прељини моћи да се служе обогаћеним књижним фондом.