Прва Скупштина Подружнице Библиотекарског друштва Србије за Моравички округ одржана је у среду 22. марта 2017. године у Горњем Милановцу, у Свечаној сали СО. Домаћин скупа била је Библиотека „Браћа Настасијевић“, која је том приликом угостила представнике више библиотека Округа.

Скупштини је присуствовало 27 чланова БДС, и то: 12 стручних радника чачанске Библиотеке „Владислав Петковић Дис“, троје из Библиотеке „Светислав Вуловић“ из Ивањице, један из Библиотеке општине Лучани у Гучи, шест из библиотеке домаћина, као и библиотекари милановачког Музеја рудничко-таковског краја, Агрономског факултета, Прехрамбено-угоститељске школе и ОШ „Филип Филиповић“ из Чачка, и ОШ „Вук Караџић“ из Каоне (општина Лучани).

Учеснике првог овогодишњег окупљања поздравила је у име домаћина директор Нада Вељић, као и председник БДС др Богдан Трифуновић. Заседање је водила Марија Петковић, председник Подружнице, и обавестила колеге у којој су мери постигнути циљеви рада постављени на оснивачкој Скупштини у мају 2016. године и успешном учешћу чланова на домаћим и међународним стручним скуповима.

Присутни чланови су једногласно усвојили Записник са Скупштине МО БДС одржане 12. маја 2016. године у Чачку, као и Извештај о раду Подружнице током претходне године. Извештај о раду БДС у 2016. години представио је др Богдан Трифуновић, и истовремено упознао чланове са планом рада Друштва у текућој години, у којој оно слави 70 година рада.

Једногласно је договорен план рада Подружнице за 2017. годину, а Скупштина је завршена прихватањем предлога Љиљане Бабић, библиотекара Прехрамбено-угоститељске школе, да ова чачанска образовна установа буде домаћин следећег овогодишњег окупљања чланова БДС Моравичког округа.

По окончању Скупштине Подружнице наставило се у радној атмосфери, јер су присутни библиотекари и књижничари присуствовали акредитованом стручном семинару Библиотекарског друштва Србије „Ко то тамо прича?“ ауторке Весне Вуксан, библиотекара саветника Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду.