Уочи Савиндана, празника књиге и писмености, било је свечано у библиотечком огранку у Пријевору и холу Основне школе “Божо Томић“, на проглашењу НАЈчиталаца за 2011. Уз блок флауте, “Краљево коло“ и “Рјабинушку“  у четвртак, 26. јануара 2012. године,  у 10 часова започео је програм на коме су први пут награђени највреднији читаоци у овом огранку.

Књижни фонд одељења, који са 204 приновљена наслова у 2011. години, броји више од 3.000 књига и сликовница, на располагању је мештанима Пријевора и околине. Од 213 уписаних чланова у прошлој години највећи број чине најмлађи-предшколци, који прве сликовнице позајмљују у Библиотеци, као и ученици Основне школе у Пријевору. Колико се у Библиотеци осећају као код своје куће и радо читају, говори и број од 2.024 прочитане књига током 2011, и то што су пет најмлађих НАЈчиталаца основци.  То су: Никола Јојић, 2. разред, Душан Марјановић, ученик 4. разреда, Вељко Марјановић, 5. разред, Весна Аврамовић и Драгана Богдановић, ученице 6. и 7. разреда. Највреднији одрасли читалац је Аница Вујић.

Хол школе, са којом Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ и иначе има одличну сарадњу, био је испуњен до последњег места. Осим ученика и наставника,  свечаности су присуствовали  сви који су желели да честитају и да аплаузом награде прве добитнике диплома и књига за вредно читање.

   Добром расположењу допринео је и сусрет са дечјим писцем из Чачка, Оливером Цупаћ, чији су стихови слатко насмејали најмлађе. Публика није штедела аплаузе, када је библиотекар одељења у Пријевору Снежана Планић уручила награде НАЈчитаоцима, али и да поздраве Сару Павловић, Тијану Ковачевић, Веру Иванковић и Милоша Даниловића, који су рецитовали стихове Војислава Илића, Бранка Ћопића и Љубивоја Ршумовића.

Осим тога што воле књигу, да покажу и завидан музички таленат и да светковина читања прође у распеваној атмосфери, потрудили су се Владимир Робајац, Жарко Пештерац, Јован Вуловић, Душан Шибалић, Василије и Милија Поповић, Анђелко Малетковић, Теодора Дробњак, Ана Марјановић, Јована Јојић и Весна Аврамовић, под вођством наставника Николе Бешевића.