Музика и стихови дечије песмице „Све што расте и треба да расте“, али и весела граја око 200 малишана, измамили су сунчеве зраке па је по ведром јутру 14. септембра 2012. године одржана свечаност отварања реновираног огранка Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Прељини.

 

Иако ово одељење у истом простору ради скоро 40 година, овог лета је  добило ново лице. Зидови су обојени црвеном, жутом и белом бојом детињства прељанских малишана који сваког петка испуне одељење тражећи књигу и сликовницу више.

 Свечаност је започела обраћањем Данице Оташевић, директора Градске библиотеке и библиотекара Дубравке Илић, које су обећале деци још више књига уколико буду више читали. Пресецањем врпце одељење је свечано отворио Милисав Јовашевић, најстарији читалкац огранка у Прељини.

Дечаци и девојчице из вртића „Бубамара“ и прваци и другаци из Основне школе „Прељина“ одговорили су пригодним рецитацијама и песмицама. У програму су учествовали предшколци: Марија Рајовић, Анђела Јовановић, Антоније Нишавић, Лена Богданов, Огњен Ристановић, Магдалена Мијаиловић, Дарко Митровић, као и Марта Рајовић, Зорана Дуканац, Милица Јовашевић, Марија Томић, Миа Радивојевић, Николина Гачевић, Аника Радомировић, ученици првог и другог разреда. Као награду добили су разнобојне балоне са поруком „Читам и растем“.

 Скромној свечаности присуствовали васпитачи, учитељице и бројни родитељи.