У петак, 25. маја 2012. године у Дисовом родном месту, у основној школи која носи његово име, одржани су традиционални  сурети аутора најбољих радова на литерарним конкурсима за ученике основних и средњих школа Моравичког округа.

Сусрети су почели парастосом, у цркви Светог Архангела Гаврила у којој је Дис крштен 1880. године.

Гости Дисовог родног места ове године били су и професори и ученици из Приватне Основне школе из Београда које носе Дисово име

Жири у саставу: Мира Вуловић Јоцић (ОШ “Милинко Кушић“, Ивањица), Душанка Митић (ОШ “Милица Павловић“, Чачак) и Мирко Божовић (ОШ “Владислав Петковић Дис“, Заблаће), донео је одлуку да у области поезије и ове године прву награду понесе Лазар Биорац, ученик VIII разреда ОШ “Иво Андрић“ из Прањана, за песму “Елегија мога сна“. Друга награда додељена је Анђели Шутић, ученици VIII разреда ОШ “Ратко Митровић“ из Чачка, за песму “Мостови“, а трећа награда припала је Луки Глишовићу, ученику I разреда ОШ “Вук Караџић“ из Чачка, за песму “Писмо деда Мразу“.

Анђела Шутић, Анђела Ловречић, Сунчица Стојчић, Сара Костић, Лазар Сарачевић, Лука Глишовић, Бранкица Благојевић и Лазар Биорац

За прозу прву награду деле Анђела Ловречић, за рад “Море“ и Сара Костић за рад “Сећања не бледе“, обе ученице VII разреда ОШ “Милица Павловић“ из Чачка. Другу награду такође деле Сунчица Стојчић, VIII разред ОШ “Милица Павловић“ из Чачка, за рад “У тренуцима усамљености“ и Лазар Сарачевић, ученик VIII разреда ОШ “Степа Степановић“ из Горње Горевнице, за рад “Мој узор“. Трећа награда припала је Бранкици Благојевић, ученици VI разреда ОШ “Филип Филиповић“ из Чачка, за рад под насловом “Моја аутобиографија“.

Жири је једногласно похвалио све учеснике конкурса за велики број квалитетних радова.

О наградама за ученике средњих школа је одлучивао жири у саставу: Наташа Николић (Гимназија “Таковски устанак“, Горњи Милановац), Соња Мандић (Прехрамбено-угоститељска школа, Чачак) и Слободан Николић (Гимназија, Чачак).

На састанку одржаном 9. маја  2012. године, жири је донео одлуку да прву награду за поезију добије Јевђеније Јулијан Димитријевић, IV разред Прехрамбено-угоститељске школе из Чачка, за песму “Жудња за Морем“. Друга награда припала је Србислави Тодоровић, ученици IV разреда Гимназије из Чачка, за песму “Истина“, а трећа Виолети Петровић, ученици III разреда Економске школе из Чачка, за песму “Тамо где сам рођена“.

Србислава Тодоровић, Јевђеније Јулијан Димитријевић, Марија Димић, Виолета Петровић, Сретен Поповић, Дона Кременовић и Ђурђија Драмлић.

Прву награду за прозу понела је Марија Димић, за рад под називом “Крик“, а другу награду Сретен Поповић за рад “Земља ова, мати милиона, сина једног не мож’ вјенчат срећом“, обоје ученици IV разреда Гимназије из Чачка. Трећа награда припала је Ђурђији Драмлић, ученици II разреда Прехрамбено-угоститељске школе из Чачка.

Жири је похвалио рад Доне Кременовић, ученице Гимназије из Ивањице