Интернет је постао незаобилазни део свакодневног људског рада и истраживања. Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ настоји да својим корисницима пружи адекватне услуге из области претраживања електронских база података, каталога, интернет ресурса, електронских библиографија, као и да снажно подржи развој информационих технологија и њихово познавање међу грађанима Чачка и Србије. Корисници су у прилици да сами, преко Интернет клуба у Библиотеци, трагају за информацијама, претражују интернет, користе његове сервисе, електронску пошту итд. За децу је обезбеђен један рачунар са приступом интернету у Дечјем одељењу, док корисници огранака у Заблаћу и Мрчајевцима могу користити интернет клубове са два рачунара који од 2010. године раде у њима.

Градска библиотека локални је администратор за више интернет сервиса и база података. Корисници библиотеке могу бесплатно да постану регистровани чланови Конзорцијума библиотека Србије за обједињену набавку – КоБСОН, преко кога је могуће претраживати 25.000 електронских часописа у пуном тексту, из свих научних области.

Чланови библиотеке у прилици су да искористе предности електронских видова комуникације. Библиотекари могу знатно да олакшају послове проналажења одређених публикација, библиографских јединица, претраживања националног и осталих електронских библиотечких каталога, упућивања захтева међубиблиотечке позајмице електронским путем.

Сви чланови Библиотеке бесплатно могу користити интернет у наведеним одељењима и огранцима Библиотеке. Коришћење рачунара временски је ограничено на 30 минута сваког дана, да би што више корисника имало приступ. Стручно особље Градске библиотеке стоји на располагању корисницима у циљу угоднијег рада на рачунарима и коришћења интернета.