У понедељак, 24. октобра, успешно је окончано такмичење појединачних предшколских група у квизу “Библиогенијалци“, који су у току месеца октобра реализовали Предшколска установа “Моје детињство“ и Градска библиотека “Владислав Петковић Дис“. Више од 500 малишана у 22 такмичарске групе одмеравало је своје знање из различитих области. Предшколци су показали изузетне резултате у решавању логичких задатака, док су мале тешкоће имали у препознавању стихова из познатих дечијих песама и одгонетању загонетки.

0002

Из мноштва паметних и сналажљивих малишана, издвојило се четрдесетак најбољих. Нијансе су одлучивале о победницима, а у финалу квиза, које ће бити одржано у петак, 28. октобра у 10 часова у вртићу “Мали капетан“, учествоваће поподневна предшколска група из вртића “Бисери“ и тим састављен од предшколаца из Слатине и Качулица.

Као поклон свим предшколцима за учешће у квизу, Градска библиотека је припремила гостовање познатог дечијег писца Дејана Алексића. Дружење је заказано за понедељак, 31. октобар у 10 часова у Великој сали Дома културе.