У пријатном амбијенту Велике сале Градске библиотеке Владислав Петковић Дис,  у четвртак 29.8.2019.  одржана је креативна радионица под називом Загонетне приче са Урошем Петровићем. Пред више од сто педесет ученика, професора и родитеља, аутор концепта Загонетна питања и омиљени дечији писац, постављао је задатке, анимирајући присутне, који су захваљујући разигравању маште и ума, давали довитљиве и духовите одговоре.  Најуспешнији у решавању истих, као награду,  добијали су својеврсне поклоне од аутора.

Циљ  ових радионица је  развијање  креативног и логичког  мишљења, откривање даровитости  за решавање скривених значења загонетки, подстицање и  развијање  дечије маште и стваралаштва.

 Урош Петровић рођен је 1967. године у Горњем Милановцу, а од 1975. године живи и ради у Београду.

Пише књиге за децу и младе које померају границе, почев од збирки прича – мозгалица и романа у загонеткама до фантастичних приповести.

Објавио четрнаест књига, романа, прича, загонетки и песама. По његовом роману Пети лептир снимљен је и филм у 3D техници. Један је од најчитанијих писаца у Србији и региону, а у Одељењу за децу и младе Градске библиотеке Владислав Петковић Дис најчитаније његове књиге су Марта Смарт и вашар загонеткиТајне вештине Марте Смарт, Загонетне приче, Деца бестрагије, Караван чудеса, Прича о Јангу, Пети лептир, Мартина велика загонетна авантура…

 Аутор ових дела је дугогодишњи председник Менсе, коаутор НТЦ програма образовања у основним школама, добитник Златне значке Културно-просветне заједнице Србије и добитник награде Змајевих дечијих игара за 2011. годину.

Одушевљени ученици и родитељи, бурним аплаузом су испратили Уроша Петровића, чија се дружења са децом дуго памте и препричавају. У веома живој и динамичној атмосфери, у непосредном контакту са полазницима радионице, протекло је сат времена дружења, које раздрагани учесници нису желели да прекину. Урош Петровић је на крају вечери уприличио продајну изложбу својих књига и потписивање истих, уз фотографисање са најмлађом публиком. Пред одлазак, испуњен лепим утисцима, које су на њега оставили задовољни Чачани, чврсто нам је обећао да ћемо се опет дружити у овако пријатној и  надасве едукативној атмосфери.