Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" Čačak

Виши библиотекар Дубравка Илић из чачанске Библиотеке овог пролећа је постала почасни члан Друштва школских библиотекара Србије. Управни одбор овог Друштва, а на иницијативу Подружнице ДШБС за Моравички округ, упутио је Скупштини предлог о додељивању статуса почасног члана Друштва школских библиотекара Србије Дубравки Илић. Предлог је једногласно усвојен на Скупштини Друштва која је одржана 31. марта.

Дубравка Илић је више од две деценије члан колектива Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис”, има звање вишег дипломираног библиотекара и руководилац је Одељења за матичне послове.

У образложењу одлуке између осталог стоји: „Као изузетан библиотечки радник свакодневним саветодавним радом излази у сусрет школским библиотекарима. Истичемо њено активно ангажовање у настојању да се школске библиотеке Моравичког округа региструју и тако званично постану део Мреже библиотека Србије”.

O њеном посвећеном раду на Скупштини је говорила Милица Бошковић, библиотекар Техничке школе из Ивањице. А колектив Градске библиотеке Чачак честита колегиници Дубравки Илић на овом престижном признању.