Колико су дела и дух легендарног песника, новинара, афористичара, једног од највољенијих српских књижевника, а пре свега луцидног хроничара наших нарави Душка Радовића, још и те како живи и присутни, доказала је препуна Велика сала Градске библиотеке Чачак у уторак, 29. новембра. Поводом стогодишњице Радовићевог рођења, организовано је књижевно вече „Шта је на крају?” које су осмислиле и са својим ученицима извеле проф. српског језика и књижевности Татјана Благојевић и Јасмина Обренић, иначе запослене у Економској школи Чачак.

Учесници програма, различитог узраста, интерпретирали су музичко-поетске и драмске фрагменте, добро познате делове Радовићевог опуса. Публика је уживала у подсећању на његову проницљивост, али и хумором обојене цртце свакодневице са улица главног града, а о којима је говорио у емисији „Београде, добро јутро”. Од тема школовања, преко родитељства, спорта и живота у граду, евоциране су и успомене које су и данас, након четири деценије, врло живе. Омаж песнику употпуњен је и одабраним видео-записима који су пробудили носталгију за неким другачијим временима. Судећи према расположењу публике, топлина, мудрост и искреност написаних и изговорених речи Душка Радовића још дуго ће наставити да поучава, инспирише и забавља све генерације.

Мини-изложба, посвећена вечитом дечаку са седим чуперком на глави, добром духу Београда, кога и Чачани помало доживљавају као свог, с обзиром на то да је са очеве стране пореклом из града на Западној Морави, постављена је у Одељењу за децу и младе.