Градска библиотека “Владислав Петковић Дис“ је у четвртак, 2. децембра 2010. године, успешно организовала семинар за библиотекаре  основних и средњих школа Моравичког округа. Семинару, који је одржан  у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Чачку, присуствовало је 40 библиотекара из ивањичке, лучанске, горњомилановачке и чачанске општине.  Одржавање семинара помогло је финансијски Министарство за културу кроз годишњу помоћ раду матичних библиотека.

Добродошлицу школским библиотекарима упутила је Даница Оташевић, директор Градске библиотеке, која је одржала и предавање на тему креативних радионица у школама. Овом приликом приказана је и видео презентација о радионицама које су одржане у десетак четвороразредних школа обухваћених пројектом „Библиобусом до читалаца на селу“.

Дубравка Илић, библиотекар Матичне службе, говорила је о физичкој обради и ревизији књижног фонда и сарадњи школских и јавних библиотека.

Гостујући предавач на семинару била је Светлана Јанчић, начелник Одељења каталогизације монографских публикација у Народној библиотеци Србије у Београду, која је одржала предавање на тему каталогизација монографских публикација и говорила о значају алфабетског каталога у школским библиотекама.