Поводом обележавања 21. фебруара који је 1999. године Унеско установио као Међународни дан матерњег језика, Градска библиотека је реализовала радионицу Мала школа правописа. У намери да скрену пажњу на значај очувања језика, језичке културе и писмености библиотекари су 18. и 19. фебруара у огранцима у Пријевору и Прељини организовали четири сусрета за основце. Марија Радуловић, Тања Вуковић и Владимир Симић су осмислили Малу школу правописа са жељом да на забаван и једноставан начин укажу на најчешће правописне грешке и отклоне језичке недоумице многих школараца.

Слајдови са сликовитим примерима урађени су на основу књиге 100 Сизифових правописних правила аутора Бојана Јокановића. Због чега је најчешће битка за правопис равна Сизифовом послу имали су прилике да чују ученици четвртог и петог разреда ОШ „Божо Томић” у Пријевору и ђаци четвртог разреда ОШ „Прељина” у Прељини.

Многи основци су били у недоумици да ли се каже маскенбал или маскембал, скачући или скакајући, да ли на кревету стоји чаршав или чаршаф и да ли су грешили пишући или писајући ове речи.

Све време, а не сво време ученици су активно учествовали размишљајући шта је правилно, а шта не и учење им је било троструко, а не тродупло занимљивије уз помоћ малог Сизифа.

На крају сусрета водитељи радионице су им дублетом захвалили на пажњи и за пажњу и обећали наставак Мале школе правописа.