Поводом Светског дана особа са инвалидитетом, у Галерији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” у петак 2. новембра отворена је продајна изложба „Мојих руку дело”. Организатор догађаја који су  подржали и Канцеларија за младе и девет удружења које окупљају особе са инвалидитетом био је Центар за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак”.

На почетку програма је чачански књижевник Мића Миловановић похвалио изложено стваралаштво деце којој судбина није била наклоњена, али која осећају потребу за љубављу и умеју да узврате, чувајући радост живљења и поред свих психофизичких тегоба. Истичући да је „Зрачак” њихов други дом, као родитељ се заложио да средина више излази у сусрет особама са инвалидитетом и њиховој безбеднијој будућности.

Ана Јаковљевић, директорка центра „Зрачак”, истакла је да без обзира на облик и степен инвалидитета свака особа може бити користан члан друштва и може допринети заједници. То се постиже једино давањем шанси, превазилажењем предрасуда и дискриминације. Она је захвалила чачанској Библиотеци на подршци коју пружа и кроз организоване месечне посете и дружење са корисницима „Зрачкаˮ.

Заменик градоначелника Чачка Владан Милић је рекао да, иако је буџет ограничен, Чачак ће се трудити да уклони баријере и да омогући да шири центар буде безбеднији за кретање инвалида. Биће постављено више звучних семафора, рампи на улазима у институције као лифтова.

У програму су учествовали и корисници „Зрачка” Радован Филиповић који је читао своје стихове, а Верица Јелушић је извела песму „Дивна, Дивна, чарне очи имаˮ уз клавирску пратњу Србиславе Пешић. Програм је водила библиотекар Маријана Лазић.

Изложба је била постављена и у суботу, 3. децембра када се и званично обележава Светски дан особа са инвалидитетом. Своје рукотворине поред „Зрачка” изложили су и Удружење параплегичара Чачак, Удружење дистрофичара Моравичког округа, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Чачак, Организација слепих Чачак, Друштво за церебралну парализу Моравичког округа, Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Чачак, Градско удружење Чачка за помоћ особама са аутизмом и Школа за основно и средње образовање „1. новембар”.