Завршна недеља 59. Дисовог пролећа у програмском смислу свакога дана доноси по један квалитетан садржај. Она је започета представљањем издања и добитника награда Манифестације у СКД-у у Београду, а у уторак, 24. маја настављена је промоцијом публикација у Чачку. Наиме на конференцији за медије Чачанима су представљена и три нова издања 59. Дисових свечаности: збирка поезије изабраних песама овогодишњег лауреата Драгана Бошковића Најновији завет, 53. број листа Дисово пролеће и каталог Аритмија ÚRбаног певања који прати истоимену изложбу, такође посвећене добитнику Дисове награде, аутора Тање Вуковић и Марије Радуловић.

Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" Čačak

Директор Библиотеке и уредник 47. Књиге госта др Богдан Трифуновић говорио је о визуелном идентитету песничке збирке који потписује академски графичар Зоран Јуреш као и о њеном садржају. Он је казао да Најновији завет чини осам циклуса у којима су распоређене одабране песме. Поред песникове биографије књигу додатно обогаћују белешке о Бошковићевој поезији, тј. поговор „Свете песме градског ходачаˮ проф. др Михајла Пантића. „Драган Бошковић је показао изузетну сарадњу, јер је у врло кратком року дао избор од 45 песме које на упечатљив начин осликавају његово стваралаштво и практично предстваљају песников завет поезијиˮ, истакао је Трифуновић.

О листу Дисово пролеће говорила је гл. и одговорни уредник Тања Вуковић. Она је казала да је овогодишњи, 53. број одштампан на 44 стране и да је за његов дизајн био задужен Милош Вук Алексић. Вуковић се осврнула и на квалитет гласила које постоји више од пет деценија, чему у прилог говоре разноврсни и садржајни текстови. Они су на првом месту посвећени овогодишњем добитнику Дисове награде: осим биографских цртица, интервјуа који илуструје песников плодотворни рад и избора песама, посебно место заузима реч жирија и прилози који доносе проширено образложење зашто је Бошковић достојан наследник песничке традиције која носи Дисово име. Лист је обогаћен и текстовима о великим јубилејима, беседама у славу поезије, подсећањима на песничке величине које више нису са нама. Такође, обрађене су и теме које су посвећене савременим токовима поезије, квалитетним програмима који су одржани у оквиру овогодишњег Пролећа, наградним конкурсима. Посебну захвалност Тања Вуковић је упутила песнику Бошковићу на одличној сарадњи, члановима редакције као и сарадницима овогодишњег броја.

Марија Радуловић, један од аутора изложбе Аритмија ÚRбаног певања представила је публикацију која је прати, подсећајући све присутне на прва издања у оквиру едиције Каталози изложби која су штампана пре три деценије. Након кратког осврта на дугогодишњу традицују она је истакла да овогодишње издање доноси другачији, нови дизајн уткан на 32 колоритне стране, што је  логична последица с обзиром на то да је дошло и до промене у самом концепту изложбе. Радуловић је говорила и о симболици наслова каталога и шта то све код читаоца може да изазове и покрене Бошковићева поезија. Она је нагласила да ће посетиоци у петак, 27. маја моћи да виде мултимедијалну изложбу која ће се састојати из више сегмената. Један део поставке ће бити у унутрашњем галеријском простору, док ће плакати бити постављени у амфитеатру Библиотеке, у тзв. уличној галерији. Поред аутора, за промену и визуелно освежење у изгледу публикације и саме поставке заслужан је дизајнер Миленко Савовић. Уједно ово је био и позив за све љубитеље поезије, али и урбаног звука на изложбу и завршно вече 59. Дисовог пролећа.