У предвечерје завршних свечаности 58. Дисовог пролећа, у среду, 26. маја у Малој сали Градске библиотеке, публици су представљене поетске збирке „Онисмˮ Далибора Томасовића, „Шар-планинаˮ Милице Шпадијер и „Јагмаˮ Александре Јовановић. Све три књиге Библиотека је објавила у едицији „Токовиˮ, а поводом Награде „Млади Дисˮ из претходне три године.  Захваљујући бројним поетским инспирацијама младих аутора и чачанској Библиотеци као издавачу, едиција „Токовиˮ траје већ дуже од четири деценије. До сада је објављено 39 књига, а многе од њих су биле првенци данас награђиваних и афирмисаних песника.

Млади аутори Далибор Томасовић из Сомбора, Милица Шпадијер из Београда и Александра Јовановић из Врања представили су се читањем поезије, а говорили су и о томе шта су за њих значили Награда „Млади Дисˮ и објављивање прве књиге, како виде своје збирке у контексту Дисове поезије, да ли јој и даље остају верни и шта су им даљи планови.

„Ово је био први конкурс на који сам се јавио, био сам пресрећан… Многи људи су променили однос према мени, јер сам добио једну тако битну наградуˮ, казао је Томасовић. „Награда промени ваш однос према томе што пишете и однос других људи. Награде повећавају видљивост вашег рада, а нарочито кад је у питању поезија која теже долази до читалацаˮ, рекла је између осталог Милица Шпадијер. Прошлогодишња добитница Награде „Млади Дисˮ Александра Јовановић потврдила је своје идентично искуство и додала „Одједном се многа врата отварају, разни људи зову желећи да чују моје мишљење, чак у свом родном граду сам постала Врањанка Александра Јовановић, а не само Александра Јовановићˮ.

Низ у едицији „Токовиˮ ове године ће наставити млада песникиња из Лазаревца Милица Росић. Она ће у петак, 28. маја примити награду „Млади Дисˮ, а потом ће са уредником радити на рукопису „Задњи поглед у ретровизорˮ који ће Библиотека објавити до Сајма књига у Београду као 40. издање у едицији.