У галерији Историјског архива Тимочка крајина промовисана је 14. октобра „Књига о сумњи“, овогодишњег добитника Дисове награде Саше Јеленковића  и на тај начин затворена изложба „С невиих даљина“ посвећена 130. годишњици од рођења Владислава Петковића Диса. Зајечар је други завичај значајног српског песника који је рођен у Заблаћу код Чачка. После 102 године Дис је по трећи пут „дошао“ у Зајечар – први пут је био као ученик 7. и 8. разреда Гимназије 1897-1899. године, други пут као учитељ у Прлити 1906-1908. а повод за овогодишњи „долазак“ је лауреат Саша Јеленковић.

Дијалог између два песника, Диса и Саше Јеленковића, подстакао је књижевни критичар др Драган Бошковић истичући Јеленковићеву припадност оностраном коју је у српску књижевност први увео Дис. О дијалогу између два Дисова завичаја који представљају значајна културна места на мапи Србије, говорила је Даница Оташевић, директор чачанске Библиотеке, напомињући да се у Чачку на Дисовом пролећу песници осећају уважени као Хомер и да је ова песничка манифестација културни бренд града.

Промоцију песништва Саше Јеленковића уприличили су Историјски архив Тимочке крајине и Центар за културу града Зајечара, па су у програму учествовали и  Велибор Тодоров, директор архива, и Милош Петковић у улози водитеља. Саша Јеленковић своје суграђане обрадовао је старим и новим стиховима, а промоцију је пратила  видео-презентација са доделе Дисове награде и филм који повезује Дисово и Јеленковићево време у Чачку и Зајечару.