У Дечијем одељењу Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ паралелно се одвијају две креативне радионице: уторком радионице за две узрасне групе „Подстицај и развој интелектуалних вештина и техника“ које води учитељица Драгана Џоковић, а средом и петком „Увод у калиграфију“ инструктора Данке Перовић, професора Уметничке школе уз асистенцију библиотекара Јелене Дуковић и Маријана Лазић.

Драгана Џоковић је едукатор НТЦ учења чији су аутори чланови Менсе. Овај програм је наишао на велико интересовање, па је на првој радионици било више од 60 дечака и девојчица. На првом часу инструктор је на примеру песме Љубивоја Ршумовића „Домовина се брани лепотом“ показао деци како да  помоћу асоцијација и цртежа брже науче и запамте песму.

Са посебном групом даровитих чланова библиотеке Данка Перовић отпочела је упознавање са калиграфијом и израдом папира који треба да одише патином прошлих времена. Програм летњих радионица, као и сваке године, финансира Скупштина града у оквиру Летњих дана културе.