Већ традиционалну стручну екскурзију радници Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ уприличили су и ове године. У организацији Самосталног синдиката Градске библиотеке Чачак и саме Библиотеке 22 библиотечка радника упутили су се 25. јуна 2011. године у западне крајеве Србије. Прва станица на овом путу била је Чајетина на Златибору, где смо обишли прелепу библиотеку и били срдачно дочекани од стране наших љубазних домаћина-колега. Након упознавања са радом ове библиотеке, која је за пример у Србији како једна установа културе може и треба да изгледа, упутили смо се ка Мећавнику и Дрвенграду, где смо уживали на планинском ваздуху и незаборавном крајолику.

При повратку са Мећавника обишли смо и локалитет Јокино врело, још једна људских руку знаменитост коју треба видети, да би смо завршили у спектаклу званом Потпећка пећина у близини Пожеге, која је узбуркала библиотечке духове како због своје величине, тако и због успона који смо морали савладати.

Уморни од пута утиске смо сумирали на дружењу уз понеку капљицу и храну, планирајући неку нову екскурзију наредне године. До тада уживајте у још фотографија са овогодишњег излета.