Књиге домаћих издавача пристижу у Градску библиотеку „Владислав Петковић Дисˮ. Кроз откуп Министарства културе за 2020. годину набављено је нешто више од 1.900 публикација које ће након стручне обраде, до краја лета, бити на полицама свих одељења. Жанровски разноврсна издања намењена су свим категоријама читалаца, од књига за децу па до наслова за одрасле кориснике.

Позајмно одељење за одрасле биће обогаћено актуелним насловима белетристике: породичне саге, велике љубавне приче, трилери, мистерије…  За оне који воле да читају критике, есеје и публикације из области историје вредно штиво могу пронаћи на полицама овог одељења.

Gradska biblioteka Čačak

Наши најмлађи суграђани у Одељењу за децу и младе ће и даље моћи да прелиставају  богато илустроване сликовнице. Млађи основци ће уживати у читању авантура, а тинјеџери у квалитетним стриповима и класицима који су доживели реиздања.

Фонду Одељења стручне књиге и референсне грађе придодати су наслови из области уметности, филозофије, књижевне критике и др.

У Завичајном одељењу можете истражити нешто више о највећој акцији спасавања савезничких снага иза непријатељских линија у Другом светском рату која је изведена у Србији – „Мисија Халијард”, завичајаног аутора др Милоша Тимотијевића.

Један део набавке предвиђен је и за огранке Библиотеке, те ће наши читаоци у Заблаћу, Мрчајевцима, Пријевору и Прељини већ током лета моћи да користе обогаћени фонд.