На првој седници Одбора Дисовог пролећа која је одржана у Чачку, 4. фебруара 2014. године, расписани су конкурси за награду Млади Дис и за есеј о Дисовом стваралаштву.

Конкурс за песничку награду Млади Дис

Поводом 51. Дисовог пролећа, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ и Одбор Дисовог пролећа расписују традиционални конкурс за рукопис за прву песничку збирку написану на српском језику, аутора до 31 године старости. Аутор доставља организатору рукопис у три примерка са најмање 30 песама на српском језику, потписан шифром. Решење шифре слати у посебном коверту уз рукопис.
Конкурс је отворен до 10. априла 2014. године.

Аутору најбољег рукописа, по одлуци трочланог стручног жирија, припада плакета Млади Дис и право да му Библиотека објави прву песничку књигу у едицији Токови.
Рeзултати конкурса биће објављени најкасније до 20. маја 2014. године.
Рукописи се не враћају.
Награда Млади Дис аутору најбољег рукописа биће додељена у Чачку на завршним свечаностима 51. Дисовог пролећа.

Рукописе у три примерка слати на адресу: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“, Господар Јованова 6, 32000 Чачак, са назнаком „за конкурс“.

Конкурс за есеј о Дису

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ и Одбор Дисовог пролећа расписују конкурс за есеј о песнику Владиславу Петковићу Дису и његовом стваралаштву. Право учешћа имају млади књижевни критичари, студенти, постдипломци и ученици. Аутори шаљу радове у три примерка, потписанe шифром, а решење шифре достављају у посебном коверту уз рукопис.
Конкурс је отворен до 10. априла 2014. године.

Трочлани стручни жири ће одабрати три најбоља рада чије ауторе Библиотека новчано награђује.
Одлука жирија биће саопштена до 20. маја 2013. године, а награде уручене на завршним свечаностима 51. Дисовог пролећа у Чачку.

Рукописе у три примерка слати на адресу: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“, Господар Јованова 6, 32000 Чачак, са назнаком „за есеј“.

Председник Одбора Дисовог пролећа
Драган Јовановић Данилов