Манифестација „Штампана реч 2020ˮ завршена је програмом „Стих за вечност длетом исклесанˮ који је био посвећен преминулом Ники Николи Стојићу (1930–2020). Омаж  једном од најистакнутијих стваралаца Драгачева који је годинама бдио над културним и друштвеним животом свог родног краја одржан је у среду, 28. априла у Градској библиотеци Чачак. О Ники Стојићу говорили су књижевник Јовиша Славковић и професор Неда Пуношевац.ж

Ника Никола Стојић се ангажовао у градњи школа, музеја, домова културе, заштити цркава, манастира и очувању старих гробаља чиме је обогатио духовни капитал Драгачева. Био је признати професор и добитник бројних друштвених и културних признања, међу којима се посебно истиче Вукова награда. Сарађивао је са многим културним и научним установама и институцијама. Познат је као покретач Културно-просветне заједнице Драгачева, као један од оснивача Распеваног Драгачева, затим Сабора ткаља у Доњем Дупцу, као и Еколошког друштва Драгачева. Био је сарадник у часописима и новинама, као и рецензент многих књига. Аутор је неколико спомен-обележја, био је члан Удружења књижевника Србије, Вукове задужбине и Удружења публициста. Такође је и носилац Ордена рада са златним венцем. Један је од оснивача Драгачевског сабора трубача, највеће трубачке манифестације на свету. Иза Нике Стојића остао је плодан сакупљачки рад. Четврт века је ишчитавао епитафе са надгробних споменика и крајпуташа. Сакупио је више од 1000 народних песама, легенди, пословица и умотворина из живе народне речи. Од 1974. године бавио се вајањем и скулптуром. Излагао је самостално и колективно, у земљи и иностранству.

Јовиша Славковић се веома емотивно осврнуо на заједничко проведено време са Ником Стојићем са којим је провео више од пола века заједно, као пријатељ и сарадник. Професорка Неда Пуношевац је дуго била сарадник и пријатељ Нике Стојића, па се радо присетила анегдота и њихових разговора. „Од Николе сам многе ствари научила и усвојила. Заиста сам волела када свратим у нашу гучку библиотеку и тамо угледам чика Николу. Онда креће разговор. Никола нам прича о старој Гучи, о заборављеним Гучанима, о детињству, несташлуцима, о музици, о ратовима, о оцу Солунцу, о дружењу са трубачима, о унуци Ани. У име његових Драгачеваца, могу да кажем да смо поносни што смо га имали и захвални на свему што је урадио за наше Драгачево.”

Публика је имала прилику да у витринама погледа поставку књига и плаката коју је за ову прилику припремила библиотекар Марина Белић, као и дрвених скулптура урађених препознатљивим стилом самоуког, али веома посвећеног Нике Стојића. У програму су учествовали ученици Средње школе „Драгачево” из Гуче Вања Обрадовић и Вељко Чакаревић и ученици Музичке школе „Др Војислав Вучковић” Милица Лишанчић и Страхиња Стојић.