Током топлих јулских дана, од 4. до 12. јула, у Градској библиотеци Чачак окупила се млада и врло маштовита група полазника на уметничкој радионици „Неочекивана слагалицаˮ, коју је осмислила и водила академска сликарка Олга Глишин. Креативно лето започето је путовањм у свет визуелног запажања и изражавања уз поштовање естетских критеријума.

Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" Čačak

Вредну групу полазника чинило је 19 тинејџера, иначе активних чланова чачанске Библиотеке. Они су били у прилици да изразе своју даровитост и да уз помоћ водитеља радионице Олге Глишин пронађу начине да реализују своје идеје, користећи различите ликовне технике и материјале. На радионици „Неочекивана слагалицаˮ направљена је парелела између уметности и живота, а радови полазника су прошли кроз неочекивану трансформацију. Они су комбиновањем ликовних техника колажа и акрила, на хамерима великог формата урадили јединствене портрете.

Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" Čačak

Затим, као и у животу, уследио је преокрет у коме су учесници радионице били пред интересантним изазовом да створе ново дело из мозаичких делова већ насталих радова. Током трајања радионице библиотекарке Одељења за децу и младе дале су препоруке за читање занимљивог штива у време летњег распуста. Наиме, оне су одабране одломке из романа читале наглас као и приче и песме, а све то је било употпуњено и добрим музичким избором, тако да су радионачари стварали у правој уметничој атмосфери.

Радови полазника „Неочекиване слагалицеˮ биће изложени на завршном програму „Лета у Библиотециˮ