Због одлуке о проглашењу ванредног стања у Републици Србији и у корист друштвено одговорног пословања, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” обуставља рад са корисницима у свим одељењима и огранцима. Позајмица књига и друге грађе из фондова, као  и коришћење читаоница и библиотечког простора до даљег неће бити омогућена.

Корисници ће током радног времена Библиотеке моћи да продуже рок позајмице позивајући 032/342-755, или да врате позајмљене књиге на наменском пулту на главном улазу Библиотеке из Синђелићеве улице.

На истом месту биће доступне полице „Отворене библиотеке” за чије коришћење није потребна чланска карта и које у тренутној ситуацији представљају алтернативу. Овај фонд могу користити сви суграђани по принципу слободне размене књига.

Библиотека ће у складу са традицијом и својом мисијом наставити да пружа проверене и релевантне информације које доприносе бољој информисаности грађана. Радници Библиотеке ће зато бити доступни путем телефона или интернета корисницима и јавности.

У складу са развојем ситуације и мерама Владе РС обавештаваћемо јавност о даљим корацима.