На Драгачевском сабору трубача у Гучи, традиционалном фестивалу народног стваралаштва на коме је ове године по 61. пут подигнута саборска заставица, одржан је и Сајам књига. Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” била је један од излагача на Сајму, седмом по реду који је у петак, 5. августа пригодним говором отворио новинар и писац Марко Лопушина. Од 2015. године се на иницијативу организатора Сајма књига, Библиотеке општине Лучани у Гучи, током Сабора представља и културна баштина Драгачева, издавачка делатност чачанских установа културе и издавачких кућа из Србије.

Посетиоцима 61. Гуча фестивала приказане су публикације Библиотеке домаћина, чачанске Библиотеке, Међуопштинског историјског архива Чачак, ИК „Духовни лугˮ из Крагујевца, ИК „Књига комерцˮ из Београда, IND „Media Publishingˮ и „Bookaˮ из Београда.

Најстарија установа културе у Чачку – Градска библиотека је на свом штанду изложила 32 наслова, међу којима су и актуелне публикације издате у 2021/2022. години. Богату понуду издавачке делатности, која траје више од пола века, успешно су представили библиотекари Одељења за матичне послове Дубравка Илић и Владимир Симић, а што су својим интересовањем потврдили и посетиоци Сајма књига на Драгачевском сабору.