Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ представила је у среду, 7. октобра 2015. године, у Одељењу друштвених наука Српске академије наука и уметности у Београду, публикацију Сабирник научног дела : Библиографија Ђорђа Ђукића. Издавачи Сабирника су Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ из Чачка и Економски факултет из Београда.

DSC_0307

Књига је објављена у јуну 2015. године у едицији Завичајна библиографија, као 19. књига и сабира 376 библиографских јединица објављених радова овог изузетног експерта за монетарну политику и банкарство.

DSC_0255

На промоцији су надахнуто говорили Часлав Оцић, председник Одбора економских наука  и дописни члана САНУ и рецензенти Библиографије проф. др Бранко Васиљевић, проф. др Вук Огњановић, проф. др Борјанка Трајковић, приређивач Милица Баковић и уредник Даница Оташевић.

„Нема сумње да ће ова књига – сабирник печатаних дела Ђорђа Ђукића, која омеђава 40 година његовог успешног научног рада, бити незаобилазни приручник и радо коришћена литература за истраживаче, као поуздано сведочанство једног времена“, рекла је, између осталог, проф. др Борјанка Трајковић, редактор, стручни консултант и рецензент библиографије.

DSC_0268 DSC_0259

Био-библиографија Ђорђа Ђукића (1952), од 1974. године до краја 2014. године заокружује његову плодану научну каријеру дугу четири деценије и документовано потврђује професионални успон посвећеног и просвећеног универзитетског професора и научног радника, Чачанина по пребивалишту, а Београђанина по месту запослења.

DSC_0279 DSC_0273

У завршном слову, проф. др Ђорће Ђукић, уз захвалност прирећивачу, издавачима, организаторима и свим присутним, нагласио је да је Сабирник научног дела огледало једног живота. „Тим бројним библиографским јединицама нема краја јер научни рад је привилегија у којој истински посвећеник свакодневно налази лепоту и радост“.

DSC_0303 DSC_0281

После веома посећене београдске промоције у храму науке, уметности и културе, уследиће представљање научног и стручног рада др Ђорђа Ђукића у Чачку, као и његових хуманитарних активности и учешћа у побољшању и напретку локалне средине.