На конкурс за литерарне радове ученика средњих школа који је пратио 54. Дисове  свечаности, стигло је 69 радова из 10 средњих школа Моравичког округа. Писали су ученици Гимназије, Економске, Машинско-саобраћајне, Медицинске и Техничке школе из Чачка, Гимназије и Техничке школе из Ивањице, Гимназије „Таковски устанак“ из Горњег Милановца, Средње школе „Драгачево“ из Гуче и издвојеног одељења из Лучана.

Жири у саставу: Биљана Ајдачић (Гимназија, Ивањица), Неда Пуношевац (Средња школа „Драгачево“, Гуча) и Сања Перовановић (Медицинска школа, Чачак), одлучио је да прву награду за поезију понесе Анђела Ловречић, IV разред Гимназије у Чачку, за песму „Откуцај срца и трептај“. Друга награда припала је Јовану Милинковићу, IV разред Гимназије у Ивањици, за песму „Чистота“, а трећа Предрагу Пешићу, IV1, Техничка школа у Чачку, за песму „Аметист“. Жири је похвалио Алексу Ломића, ученика IV2 разреда Гимназије „Таковски устанак“ у Горњем Милановцу, за песму „Поноћне зоре“.

Прву награду за прозу добила је Драгана Протић, IV разред Средње школе „Драгачево“ из Гуче, за рад „Све док будем снаге имао и док буде даха у мени“ (Сократ). Друга награда припала је Андријани Савић, ученици III3,  за текст „Ја осећам данас…“ (М. Ракић), а трећа Петру Вранићу, II1, за рад под називом „Писмо“, обоје из Гимназије у Ивањици.

Жири је једногласно похвалио Ђурђину Милетић, IV разред Средње школе „Драгачево“ из Гуче, за рад „Тражио сам у дубини мора давно заборављену тајну плиме“ (Д. Рундек), као и Милијану Стојановић, ученицу IV1 разреда Средње школе из Кнића, за текст под називом „Јонско море“.

Ауторима најбољих радова награде ће бити уручене у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу, у четвртак 25. маја 2017. године на свечаности у 12 часова.