На конкурс за литерарне радове ученика средњих школа који је пратио 51. Дисове свечаности, стигло је 49 радова из пет школа Округа. Писали су ученици Гимназије, Економске, Медицинске и Прехрамбено-угоститељске школе из Чачка, а један рад стигао је из Гимназије из Ивањице. Највреднији су били чачански гимназијалци, који су послали 33 рада.

Жири у саставу: Снежана Плавшић (Гимназија, Ивањица), Љиљана Ранковић (Техничка школа, Чачак) и Неда Пуношевац (Средња школа “Драгачево“, Гуча), одлучио је да ове године изостане прва награда како у области поезије, тако и прозе. Образложење за овакву одлуку је да мали број пристиглих радова није ни квалитетом завредио да се нађе у рангу првонаграђених остварења са претходних “Пролећа“.

Другу награду у области поезије понела је Магда Миликић, IV разред Економске школе из Чачка, за песму “За столом“, а трећа награда припала је Урошу Тодоровићу, IV10, Гимназија из Чачка, за песму “Страх“.

За прозни рад “Искушење“ другу награду понела је Сара Плазинић, IV8,  док су трећу награду поделили Тијана Селаковић, III5, за рад  “Благословена да си разноликости бића!“ (Г. Данунцио) и Срђан Кенић, III3, за текст под називом “Свет који разум не усваја“, ученици Гимназије из Чачка.