Ученици основних школа Моравичког округа схватили су као озбиљан изазов конкурс за литерарне радове расписан у оквиру 51. Дисовог пролећа, и одговорили бујицом стихова и прозних текстова. На адресу Дисове библиотеке стигло је 245 радова из 23 основне школе, што је рекорд досадашњих “Пролећа“, и по броју радова и учесника.

            Писали су ученици из чачанских школа: “Филип Филиповић“, “Милица Павловић“, “Вук Караџић“, “Танаско Рајић“, “Др Драгиша Мишовић“, “Ратко Митровић“, “Свети Сава“, из школа “Свети ђакон Авакум“ из Трнаве, “Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа, “Бранислав Петровић“ из Слатине, “Татомир Анђелић“ из Мрчајеваца, као и из издвојених одељења ове школе из Катрге и Вујетинаца, “Ђенерал Марко Ђ. Катанић“ из Бреснице, “Степа Степановић“ из Горње Горевнице, “Божо Томић“ из Рожаца, као и из школа “Арсеније Лома“ са Рудника, “Свети Сава“ из Горњег Милановца, “Иво Андрић“ из Прањана и “Анђелија Мишић“ из Коштунића, “Сретен Лазаревић“ из Прилика, “Милинко Кушић“ и “Кирило Савић“ из Ивањице.

            Жири у саставу: Оливера Лабудовић (ОШ “Филип Филиповић“, Чачак), Горица Ристановић (ОШ “Иво Андрић“, Прањани) и Марија Ћаловић (ОШ “Свети Сава“, Атеница), одлучио је да због великог броја квалитетних радова додели само прве и друге награде. У области поезије, за млађи узраст, прву награду је понео Реља Памучар, 4. разред ОШ “Филип Филиповић“, Чачак, за песму “Лаж“, друга награда припала је Алекси Савићу, ученику 1. разреда ОШ “Анђелија Мишић“ из Коштунића, за песму “Књига и Сава“, док је за прозу прву награду добила Милица Марковић, 4. разред, ОШ “Вук Караџић“ из Чачка, за рад “Срећа долази у кућу где се чује смех“.

             Једногласном одлуком жирија прва награда за поезију за старији узраст припала је Јани Николић, ученици 7. разреда ОШ “Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа, за песму “Заједно“, док је за прозу првонаграђена Теодора Госпавић, 8. разред ОШ “Божо Томић“ из Рожаца, за рад “Кад порастем бићу песник“. Другу награду понела је Магдалена Миковић, 7. разред, ОШ “Танаско Рајић“ из Чачка, за рад “Само је слободан човек усправан човек“.