На конкурс за литерарне радове ученика средњих школа који је пратио 52. Дисове свечаности, стигло је 67 радова из пет школа Моравичког округа. Писали су ученици Гимназије, Прехрамбено-угоститељске и Медицинске школе из Чачка, ђаци Гимназије из Ивањице, као и Средње школе „Драгачево“ из Гуче.

Жири у саставу: Наташа Николић (Гимназија „Таковски устанак“, Горњи Милановац), Илинка Оцокољић (Гимназија, Ивањица) и Татјана Благојевић (Економска школа, Чачак), одлучио је да прву награду за поезију понесе Алекса Рајчевић, ученик IV-2 разреда Гимназије у Чачку, за песму „Амин“. Друга награда припала је Лазару Радовановићу, III-5, Прехрамбено-угоститељска школа, за песму „Сањао сам чудан сан“ а трећа Кристини Мартаћ, ученици III-9 разреда Гимназије у Чачку, за песму „Заборав“.

Прву награду за прозу добила је Наталија Радовановић, II разред Гимназије у Чачку, за рад „Мари шта други мисле, па ћеш заувек остати њихов заточеник“, а другу награду Софија Мирчетић, ученица IV-2, Гимназије у Ивањици, за текст „А по Павлу и планине да помераш, ништа си ако и љубави немаш“. Трећа награда подељена је Александри Станисављевић, III разред Средње школе „Драгачево“ у Гучи, за рад „Суматра – острво наде“, и Тамари Алексић, III-1, Прехрамбено-угоститељска школа у Чачку, за текст под називом „Краљевство таме“.

Награде ће младим ауторима бити уручене на традиционалним лирским сусретима у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу, у среду 27. маја 2015. године у 12 часова.