На Други конкурс за најбољу дигиталну фотографију „Лица око мене“ ученика основних и средњих школа општине Чачак до 20. априла 2013. године пријављено је 158 фотографија од 59 аутора. Након прегледања и селекције радова издвојена су 123 рада који су испунили критеријуме конкурса. Примећено је да је ове године било више аутора који нису испунили критеријуме конкурса, па су из избора искључени радови који нису имали додирне тачке са темом, радови који су преузети са интернета и они који нису испуњавали минимум техничких предиспозиција.

Жири састављен од Миленка Савовића, мајстора фотографије, Бојане Стаменковић, академског сликара, и Ђорђа Вукадиновића, фотографа 1. класе, донео је следећу одлуку: у категорији „Основна школа“ прва награда припала је Теодори Ћендић, ученици 7. разреда ОШ „Бранислав Петровић“ у Слатини за фотографију под називом „Деца имају обичај да кваре своје играчке јер траже у њима срце“; друга награда додељена је Милици Дидановић, ученици 7. разреда ОШ „Бранислав Петровић“ у Слатини; 3. награда додељена је Андрији Ракетићу ученику 8. разреда ОШ „Милица Павловић“, Чачак. Жири је похвалио и радове Теодоре Прлинчевић (ОШ „Свети Сава“ у Атеници) и Тодора Трифуновића (ОШ „Др Драгиша Мишовић“, Чачак).

У категорији „Средња школа“ прва награда припала је Јелени Радосављевић, ученици 1. разреда Економске школе у Чачку, друга награда отишла је Ани Трнавац, ученици 3. разреда Средње медицинске школе у Чачку, а трећа награда додељена је Јани Миловановић, матуранткињи Гимназије Чачак за фотографију „Пастир“. Похваљени су радови Теодоре Р. Ћирић (Техничка школа у Чачку) и Атанасија Марковића (Гимназија Чачак).

Награђеним ауторима, као и ауторима похваљених радова, плакете и награде биће уручене на изложби дигиталних фотографија „Лица око мене“, у понедељак 27. маја 2013. године у Горњем холу Дома културе у Чачку, са почетком у 19 часова. Донатор награда је предузеће „Докус информациони системи“ Чачак, а награде у виду књига дароваће Градска библиотека у Чачку.