Конференцијска сала Градске библиотеке Чачак у четвртак, 16. јуна била је права рецитаторска позорница на којој су свој таленат показали ученици чачанских школа узраста од 8 до 13 година. Проф. српског језика и књижевности Данијела Квас, иначе ауторка публикација „Читанка за рецитатореˮ и „Ако је неко најбољи рецитатор од вас, само за вас рецитанка Данијеле Квасˮ, а које су за кратко време постале прави хит међу ђацима, одржала је веома занимљиву радионицу на велику радост свих полазника.

Више од тридесет ученика, који воле да рецитују, глуме и читају су уз помоћ водитељке радионице победили трему, изашли на „сценуˮ и опробали се, у нимало лаком, јавном наступу. Колико рецитовање звучних песама може бити занимљиво потврдили су загрејани дланови школараца. Данијела је истакла да је веома важно пружити прилику деци да покажу свој таленат, јер рецитовање је дисциплина која обухвата много више од само тачно интонативно изговорене песме. Пажљивим одабиром песме они показују одређене емоције, науче да владају публиком…

Након одржане радионице у чачанској Библиотеци, а пре свега пријатне атмосфере и радозналих погледа рецитатора, јасно је било да је задатак сјајно урађен и да су сви полазници заслужили одличне оцене.