У оквиру образовног програма English Summer Discovery који реализује Школа страних језика Blackbird и овог лета је настављена  вишегодишња сарадња са Градском библиотеком Чачак. У четвртак, 7. јула одржан је први блок едукативних радионица страних језика за децу узраста од 4 до 14 година. За полазнике радионице организовани су популарни Storytelling и Bookhunt као и Путовање кроз Библиотеку, а децу су кроз садржаје које Библиотека нуди провели библиотекари Наташа Кривачевић Поповић и Ана Станојевић.

Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" Čačak

Радионице су биле намењене различитим узрасним групама, а дешавале су се симултано и то на четири локације – у простору Одељења за децу и младе, Одељења стране књиге, Мале сале и унутрашњем дворишту Библиотеке. Том приликом у установи је боравило 40 ученика Школе страних језика Blackbird, њихових инструктора и предавача.

Што разноврснија понуда едукативних садржаја за све узрасте јесте један од приоритетних циљева у Библиотеци, па су заказани и додатни термини за радионице за децу коју ће Школа страних језика Blackbird одржати током јула и августа.