Реализацију пројекта Школа новинарства за децу и младе – степеник до компетенција за савремено друштво, који се реализује од јануара до августа 2019. за младе узраста од 11 до 18 година, 17. априла пратили су представник донатора швајцарске општине Золикон г. Небојша Рачић и извршни директор УГ Иницијатива за развој и сарадњу г. Миодраг Недељковић.

Пријем уважених гостију уприличен је у 12 сати, а срдачну добродошлицу, поред полазника и њихових менторки, ауторки пројекта Наташе Турунташ и Марине Павловић, гостима су у име Града Чачка и Градске библиотеке, који су подржали овај пројекат, пожелели Душан Радојевић, градски већник задужен за младе и културу и Биљана Раичић, заменица директора библиотеке.

За младе полазнике ово је била прилика и изазов да покажу шта су до сада научили јер је ово уједно био и њихов први теренски задатак. Начин на који су реализовали интервју са представником донатора и извшним директором Удружења које реализује пројекат, уверио је саговорнике да је пројекат више него успешан и да је изузетно користан за развијање животних компетенција што је један од његових примарних циљева. Пред представницима медија и свима који су подржали овај пројекат полазници су представили шта су до сада научили и продуковали, као и будуће теренске активности.

Душан Радојевић, градски већник за младе и културу и Биљана Раичић, заменица директора библиотеке провели су госте нашег града кроз Градску библиотеку уз стручно вођење запослених ове установе који су професионалним односом и љубазношћу заинтересовали представника швајцарске општине Золикон да препоручи јачање веза његове општине са нашим градом и да обећа донацију у виду монтажне позорнице за потребе Градске библиотеке.

„Нова зграда ваше библиотеке изгледа заиста лепо, али оно што ме је импресионирало је са колико ентузијазма, искрене љубави према свом послу и знања, људи који овде раде приступају свему. Мислим да је људски ресурс ове библиотеке нешто у шта вреди улагати и да је то, поред књига чији број није занемарљив, највеће благо ово установе. Свака част“, истакао је г. Нрбојша Рачић на састанку који је након обиласка библиотеке одржан у просторијама градске управе коме су се гостима и градском већнику за омладину и образовање придружили заменица градоначелника и помоћник градоначелника за друштвене делатности.