Награђивање највреднијих читалаца на терену, започето на Богојављење у Заблаћу, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ наставила је 25. фебруара 2016. у огранку у Пријевору. Свечаност књиге одржана је у препуном холу ОШ „Божо Томић“ која је традиционално добар сарадник и домаћин програма које Библиотека организује у овом месту.

slike-044

     Присутне је најпре поздравио др Богдан Трифуновић, директор чачанске Библиотеке, која четврти пут награђује најверније читаоце у овом месту. Честитајући награђенима Трифуновић је позвао све ученике и мештане Пријевора да што чешће долазе у библиотеку, и подсетио најмлађе да се у књигама и сликовницама налази оно што је потребно да се порасте „чак до неба“.

slike-006

Директор Градске библитеке захвалио се домаћину на гостопримству и директору Гордани Каранац уручио на поклон књиге. Слово о читању ученице Милице Вујић и песма „Пријатеља колико хоћеш“ у извођењу школског хора претходило је свечаној додели награда најактивнијим читаоцима у прошлој години.

slike-004

   У огранку Библиотеке у Пријевору уписан је 81 читалац, а књижни фонд обновљен са 194 књиге и сликовнице. За вредно читање награђени су: Мина Драгићевић, 7. разред, Драгић Јовановић и Милорад Петрић, 5. разред, док су породичну награду понеле Дијана, 1. разред, Јована, 5. разред и њихова мајка Марина Марковић. Одлуку о највреднијим читаоцима донела је Снежана Планић, библиотекар у огранку, и уручила им поклон књиге и дипломе.

slike-003

    Свечани програм завршили су најмлађи рециталом који су припремили са учитељицама Јасмином Стјепановић, Јеленом Папић, Светланом Ђорђевић и Јелицом Ћировић. Да „Заједно више вредимо“, „Чему служи срце“, као и стихове Душка Радовића и Стевана Раичковића, публика је чула од Наталије Ковачевић, Лазара Петрића, Лене Радивојевић, Марије Милутиновић, Ане Петровић, Елене Лазовић, Јане Василијевић, Саве Јовановић, Растка Марјановића, Кристине Вујић и Анђелије Ковачевић.

slike-049

У понедељак, 29. фебруара 2016, награде најбољим читаоцима биће додељене  у огранку у Мрчајевцима.