Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ је својој најмлађој публици представила едицију „Саобраћајне сликовницеˮ ауторке Весне Милошевић коју је објавила чачанска Предшколска установа „Гимназионˮ. Програм је одржан у оквиру 22. Штампане речи у Великој сали Библиотеке у уторак, 13. априла.

Сликовнице „Буцкоˮ,  „Црна мачкаˮ и „Лораˮ баве се темом безбедности у саобраћају која је изузетно важна за децу предшколског и школског узраста.  Деца из вртића „Гимназионˮ су за своје вршњаке извела два игроказа по тексту из сликовница на основу којих су могли да се упознају са основним правилима понашања у саобраћају.

Мишић Буцко, непожељна црна маца и други ликови из едиције имају потешкоћа у сналажењу на улици, али на крају својих авантура усвајају битне лекције – како прећи прометну улицу, шта означава зелено светло на семафору и др.

Овакве сликовнице и њихове промоције су од изузетне важности за решавање проблема страдања деце у саобраћају, јер малишанима дају одговарајућа знања и вештине, и изграђују став да се саобраћајни прописи морају поштовати.