На овогодишњем Међународном сајму књига у Београду у среду, 26. октобра одржана је промоција издања и лауреата 59. Дисовог пролећа. Четвтрог сајамског дана публика је могла да ужива у различитим квалитетним садржајима, а када је у питању Градска библиотека Чачак посебну пажњу привукло је инспиративно казивање проф. др Михајла Пантића који је дао још једно ново виђење поезије Драгана Бошковића и тиме поново потврдио да је жири, који су поред њега чинили др Саша Радојчић и др Марко Аврамовић, донео праву одлуку.

У прилог томе ишло је и казивање овогодишњег добитника Дисове награде који се кроз осврт на Најновији завет, 47. књигу у едицији „Књига госта”, дотакао кључних тачака своје поетике, нагласивши да свака нова промоција Дисовог пролећа и издања у њему изнова оживљава исти осећај као приликом уручења Награде. „Ако сам пре ове награде себе препознавао у Дису чини ми се да негде у будућности морам да идем корак уназад, у српски романтизам. Мислим да ће моја следећа књига одисати надахнућем Јована Јовановића Змаја”, казао је Бошковић.

На Сајму је по први пут промовисана збирка Дечаци источног блока која је објављена као  41. књига у едицији „Токови”. О садржају награђеног рукописа говорила је др Соња Веселиновић истакавши да нас наслов књиге подсећа на шири контекст Источне Европе, наслеђа комунизма, грађанског и социјалистичког начина живљења уз повремена упућивања на поп-културу западног света као недосањани сан и обећање. Потом је добитник Награде „Млади Дис” Алекса Крстић прочитао одабране стихове.

У промоцији су учествовали и директор манифестације Дисово пролеће др Богдан Трифуновић који се осврнуо на традицијски низ Пролећа. О издањима су говориле и уредник листа „Дисово пролеће” Тања Вуковић и Марија Радуловић, коаутор каталога који прати изложбу посвећену Драгану Бошковићу која је уједно и била модератор програма.