Промоција збирке прича „Повест о телу”  књижевника Марјана Чакаревића одржана је у петак, 25. новембра у Малој сали Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис”. Поред аутора о књизи је говорио и песник Петар Милорадовић, а програм је водила Тијана Бежанић.

„Повест о телуˮ чини 11 независних прича које, упркос својој хронолошкој разуђености и нехајно структурираној композицији, чине целину, те се дело може читати и као роман. Главни лик је наратор, а приче су насловљене по називима делова тела или творевинама њихових примарних функција. Индикативно, оне својим насловима усмеравају читаоца на одређена тумачења, али суштински поседују вишедимензионалност, која неумитно прати ток свести и богату асоцијативност аутора овог штива. Његов главни јунак препричава епизоде из различитих периода свог живота, од раног детињства до одраслог доба које се базирају на снажним, живим успоменама, те наводи читаоца да покуша да призове у сећање и преиспита најупечатљивије тренутке из своје прошлости.

По речима Петра Милорадовића „Повест о телу” је аутопоетичка књига, настала из нужности да се покаже развој аутора и његовог израза. Посебно је тај аспект видљив на нивоу језика, чија вредност читаоцу никако не може промаћи.

Марјан Чакаревић је напоменуо да је дело писано у другом лицу, осим у последњем пасусу, када нарација прелази у прво, па се мења и песрпектива сагледавања целокупног дела. У разговору са Петром Милорадовићем, аутор се сложио  да је ово штиво, између осталог, прича о граду, феноменима који га чине, али да је кроз ову повест покушао да отргне од заборава и причу о себи. У контексту сложених друштвено-политичких догађаја, иако наизглед лична, ова приповест представља и својствени допринос општој историји, која се догађала многима од нас.