У завршној недељи 58. Дисовог пролећа Градска библиотека је постала богатија за још једно уметничко дело инспирисано Дисовим погледом. Наиме, у уторак 25. маја на конференцији за медије, када се предстваљају нова издања која прате ову светковину поезије, откривен је изнад улаза у Галерију Библиотеке бронзани барељеф „Можда спаваˮ. Њега су нашој установи даривали потмци песника утопљених душа Лиса Браун и Љиљана Јаничић. Аутор барељефа са Дисовим ликом је вајар, сликар, графички дизајнер, писац и издавач Мирко Мркић Острошки.

Емотивном беседом Јаничић је нагласила колико је поносна на Чачане који тако живо одржавају сећање на живот и дело Владислава Петковића Диса, а да најстарија установа културе у граду у томе посебно предњачи. „Осећате велико задовољство када дођете овде и видите да он који је био и у својој породици, а и у друштву маргинализован, да је њему његов Чачак одао сва признања која је заслужиоˮ, казала је Љиљана Јаничић.

Потом су присутнима представљена и три нова издања 58. Дисових свечаности: збирка поезије изабраних песама овогодишњег лаурета Стевана Тонтића Звук судбине, звук прогонства, 52. број листа Дисово пролеће и каталог који прати истоимену изложбу Граница повучена посред срца, аутора Биљане Раичић, такође посвећене добитнику награде. О новом визуелном идентитету песничке збирке, редизајну листа и његовом садржају говорили су директор Библиотеке у уредник 46. Књиге госта др Богдан Трифуновић и кооуредник 52. листа Дисово пролеће Тања Вуковић. „Ове године смо се определили за један значајн искорак из досадашње традиције, а то је промена дизајна сва три издања која представљамо, како би она на још квалитетнији и савременији начин пратила манифестацију. Тим из Градске библиотеке са нашим сарадницима заиста је вредно радио на томе да ми можемо у петак високо подигнутог чела да дочекамо све наше госте, лауреата Стевана Тонтића и остале добитнике наградаˮ, закључио је Трифуновић. Дизајн збирке Звук судбине, звук прогонства која је објављена као 46. публикација у едицији Књига госта и 52. број листа Дисово пролеће потписује Милош Вук Алексић, а Пчелица издаваштво ДОО је донирала штампање овог гласила. О каталогу изложбе Граница повучена посред срца говорила је аутор Биљана Раичић која се осврнула на плодоносан и тежак ствараочев поетски и животни пут. За ликовно-графичко решење богато опремљене публикације био је задужен Миленко Савовић. Уједно ово је био и позив за све љубитеље поезије на изложбу и завршно вече 58. Дисовог пролећа које ће бити уприличено у петак, 28. маја.