Последње мартовске вечери Удружење „Ирмосˮ и Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ приредили су поетско-музичко вече „Поезија Вере, Наде и Љубавиˮ. Оно је било посвећено представљању стихова песникиње Мирјане Булатовић, а поред ауторке  у програму су учествовали књижевни критичар Желидраг Никчевић, Ирена Чоловић из Удружења „Ирмосˮ и Елена Рожкова Станисављевић.

Ирена Чоловић је уводном речју набројала део постигнућа из богате биографије Мирјане Булатовић, а она се публици представила стиховима и нагласила да стваралачки чин сматра много значанијим од пратећих награда и признања којих има мноштво.

Желидраг Никчевић је дао критички осврт на опус Мирјане Булатовић и похвалио њену уравнотежену, прегледну, традицијски укорењену лирску путању. „Поезија Булатовићеве спонтано и исконски веродостојно слави језик махинално, а непогрешиво детектујући свеукупност живота и смрти у сваком примећеном детаљу.  Скрећући пажњу на подударање биографске и лирске интонације кроз уобичајене теме, јасно владање сижеом и вештина да се лаконизмом изведе стреловита поента представљају најјачу страну њене лирикеˮ, закључио је Никчевић.

Вече је било конципирано кроз три блока, у којима су, након ауторкиног читања одабраних песама, уз гитару извођене композиције на руском језику. Елена Рожкова Станисављевић, корепетитор у балетској школи „Лујо Давичоˮ и стални сарадник Руског дома, представила је чачанској публици део свог уобичајеног репертоара. Реч је о музици на текстове Булата Окуџаве, Јевгенија Јевтушенка, Марине Цветајеве, Сергеја Јесењина као и о традиционалним руским романсама.