Завршна свечаност 48. Дисовог пролећа била је у знаку Дисовог стиха „Са очима изван сваког зла“ и животног мота Живорада Недељковића „Поезија буди оно најчистије у нама“. Свечаном чину доделе Дисове награде  претходили су критички осврти чланова жирија: Саше Радојчића, Драгана Бошковића, Драгана Хамовића и Александра Лаковића који су још једном потврдили допринос Живорада Недељковића српском песништву „који се огледа, пре свега, у умешности са којом овај песник осликава свет малих ствари и тако га спасава од потонућа у пролазно и неважно“. Стихове награђеног песника казивао је Витомир Вицо Дардић, а у музичком делу учествовао је на хармоници Дино Суљковић, ученик четвртог разреда Музичке школе. Програм завршних свечаности, које су одржане на Великој сцени чачанског Дома културе, надахнуто је водила Маријана Лазић.

„Верујем у то да поезија доприноси здрављу језика, да га јача и да ће тако увек бити. А шта је потребно за здравље поезије? Најпре познавање језика, предани рад на том упознавању и даровитост онога који јој се посвећује, његова упорност и вера. Нужно је и не очекивати и не тражити да нам се уложено, осим у језику, у било ком облику врати. А кад се врати у језику, макар у једном стиху, веће награде нема. Да би се то знало и саживело са тим, нужно је имати бар делић безазленства којим је Дис био дарован“, казао је Живорад Недељковић у интервјуу у часопису „Дисово пролеће“ које је пратило овогодишњу манифестацију.

Лауреату Дисове награде за 2011. годину Плакету је уручила Даница Оташевић, директор Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Чачку која је организатор ове песничке манифестације, а новчани део награде, коју додељује град Чачак, уручио је Живораду Недељковићу градоначелник Велимир Станојевић. Иначе, покровитељ Дисових свечаности од оснивања давне 1964. године до данас је град Чачак, а програме финансира и Министарство културе Републике Србије.

„Дисову поезију доживљавам као светлост која, што сам старији, бива све јача и све већи простор обасјава“, истакао је Живорад Недељковић и својом беседом „Поезија што је над животом“, крунисао 48. Дисово пролеће. Маратонске свечаности Дису и Недељковићу у част започеле су 10. марта а после бројних промоција, књижевних вечери, гостовања у Паризу и Пољској, изложби и објављених публикација, завеса је спуштена 27. маја 2011. године.

Остале фотографије