Градска библиотека “Владислав Петковић Дис“ као једна у мрежи матичних библиотека Републике Србије учествује у пројекту „Еутека – ЕУ у вашој библиотеци“ који подржава Делегација Европске уније у Србији и Канцеларија за европске интеграције. Пројекат подразумева серију догађаја у библиотекама широм Србије чији је циљ ширење информација и књига о ЕУ међу корисницима библиотечких услуга.

euteka

У марту ове године представници Делегације ЕУ и Народне библиотеке Србије посетили су Чачак, канцеларију градоначелника и Градску библиотеку, и том приликом договорени су даљи кораци у реализацији пројекта „Еутека“, а прва следећа активност која нас очекује у Чачку је презентација Програм подршке Европске уније малим и средњим предузећима у Србији, у среду, 29. јуна 2016. године у 12 часова у Mалој сали Дома културе у Чачку.

У програму учествују: Славко Лукић (директор Регионалне развојне агенције Ужице), др Адам Софронијевић (Универзитетска библиотека Београд) и Ђорђе Јовановић (сувласник предузећа „Унипласт“ из Чачка). Теме  којима ће се бавити су: предузетништво као модел запошљавања за младе, доступни програми подршке ЕУ, корпоративно предузетништво као модел управљања малим предузећем итд. Презентацији ће присуствовати представници градске власти (Милан Бојовић, помоћник градоначелника; Михаило Јовић, члан Градског већа), локалних пословних удружења, Националне службе за запошљавање, Канцеларије за младе, предузетници, млади заинтересовани за програме запошљавања и други.