Песнички караван који је у оквиру програма “Дечији писци у Моравичком округу“ организовала Градска библиотека “Владислав Петковић Дис“ уз финансијску помоћ Министарства културе,  завршио је своје путовање гостовањем у ивањичкој општини.

      На “Заљубљеном бициклу“ носећи “Свице у џеповима“, Бошко Ломовић и Оливера Цупаћ, писци за децу, у четвртак 18. октобра 2012. године, стигли су најпре у Основну школу “Вучић Величковић“ у Међуречју, где наставу похађа 78 ученика од првог до осмог разреда, као и пет предшколаца.  За многе малишане који прва знања стичу у овом месту десетак километара удаљеном од Ивањице, а од својих кућа свакодневно прелазе још толико да би стигли у школу, ово је био први сусрет са живом песничком речју. Утолико пре  је и ватромет стихова који су им из својих збирки “Наташа из треће клупе“, “Мирјана нема појма“, “Шта ћу ја у Шангају“, као и “Сврби ме сурла“, песници говорили, изазвао одушевљење и бурне аплаузе, како од малишана, тако и њихових наставника. Да се овај сусрет претвори у празник радости, чачанска Библиотека је допринела још и поклањајући предшколцима и ученицима првог и другог разреда по примерак књиге “Најлепше српске бајке“.

    У Основној школи “Милинко Кушић“ у Ивањици писце је дочекало 180 ученика од првог до петог разреда, који су на несвакидашњем часу слушали стихове о другарству и љубави. Уместо школским звоном, овај час је завршен аплаузом и позивом писцима да опет дођу у школу.

   Истог дана у суседној Основној школи “Кирило Савић“, поподневна настава за око 200 ученика нижих разреда започела је сусретом са писцима. Хол ове школе испунили су стихови, аплаузи, али и смех, када су се чуле песме о првим симпатијама и заљубљивању у школској клупи. Оља Цупаћ и Бошко Ломовић из и ове школе испраћени су обећањима да ће се “и испод клупе“ тражити књига више, а да ће школски дневници бити богатији добрим оценама.

   Последња станица песничког каравана била је Библиотека “Светислав Вуловић“ у Ивањици, уз чију помоћ су и остварени сусрети у три основне школе ове општине. Дечији кутак Библиотеке испунила је група малишана из Предшколске установе у Ивањици, најмлађи читаоци са својим родитељима, као и група највреднијих младих чланова. Осим смехом и аплаузима, публика је писце наградила и рецитовањем првих научених песмица, а као уздарје и за сећање на сусрет у Библиотеци, сви предшколци су награђени по једним примерком књиге  “Најлепше српске бајке“.  Такође је комплет “Бајки“  поклоњен Библиотеци, како би сви њени најмлађи чланови уживали у читању.

  Дружењем са око 500 ивањичких малишана, песнички караван је завршио свој пут  у овој општини Моравичког округа.