Песници за децу Душан Поп Ђурђев и Бошко Ломовић гостују 9. и 10. октобра у више школа чачанске општине. Песнички двојац  дружиће се у уторак од 12,30 часова са ђацима у продуженом боравку ОШ „Прељина“ у Прељини, потом у издвојеном одељењу ОШ “Танаско Рајић“ у Љубић селу а у 16,30 биће гости ОШ „Филип Филиповић“. Дружење ће завршити у 17,30 са предшколцима из вртића „Лептрић“ у Дечијем одељењу Градске библиотеке.

На скромној свечаности биће додељене и награде за дигиталну фотографију по избору пријатеља библиотеке на друштвеној мрежи Facebook Теодори Јовковић, Станислава Глишовић и Неди Ранковић као и награђеним ученицима за литерарне радове на фестивалу у Лазаревцу Јована Обрадовић из Вранића и Лазару Биорцу из Прањана.

 

Песнички каравана наставља се у среду, 10. октобра у школама у Качулицама (9 часова), затим у ОШ „Бранислав Петровић“ у Слатини (10,30 часова), ОШ „Свети Сава“ у Атеници (12,15) и завршава у 13,30 у ОШ „Др Драгиша Мишoвић“.

 

Душан Поп Ђурђев рођен је 1953. године у Новом Саду и директор је „Змајевих дечијих игара“ Објавио је књиге за децу „Блудилник“, „Извођач бесних глиста“, „Два алава лава“, „Аматери од звери“, „Бића из зоо вртића“, „Теглећа срећа“, „Радови на млечном путу“ и др.

Наш комшија Бошко Ломовић (1944) из Горњег Милановца написао је за децу више књига поезије и романа: „Заљубљени бицикл“, „Наташа из треће клупе“, „Мирјана нема појма“, „Шта ћу ја у Шангају“, „Нешто важно“, „Дечак са кључем о врату“, „Петнаест дана ферија“ и друге.