PrazicГрадска библиотека “Владислав Петковић Дис“ наставља програм Дечјег “Дисовог пролећа“ организујући гостовање познатог кантаутора Бранка Пражића из Новог Сада.

За стихове за младе из пера најпознатијих дечјих писаца, од чика Јове Змаја, Десанке Максимовић, Драгана Лукића па до Душка Трифуновића, Пражић је написао музику, и показао да се свевременски и најлепши стихови, могу и певати и рецитовати.

У уторак, 9. априла 2013. са Пражићем ће се први дружити ученици у четвороразредној школи у Љубићу у 11,30 часова , а у 13 часова у матичној школи “Танаско Рајић“. У току поподнева дружење ће се наставити у ОШ “Вук Караџић“ у 16,20 часова и у школи “Др Драгиша Мишовић“ у 18 часова.

У среду, 10. априла школски дан ће стиховима и музиком Бранка Пражића започети ученици ОШ “Филип Филиповић“ у 8,30, а већ у 10 часова „певаће песнике“ заједно са ученицима ОШ “Свети ђакон Авакум“ у Трнави. Дружење са чачанским основцима Бранко Пражић ће завршити сусретом у ОШ “Свети Сава “ у Атеници, који почиње у 11,30 часова.