Вођени овогодишњим слоганом 55. Међународног сајма књига „Памет у главу“, чачански  библиотекари су 26. и 27. октобра бирали књиге за своје бројне читаоце. Били су на слатким мукама јер 800.000 динара, колико су имали за сајамску куповину, ни изблиза није било довољно за све примамљиве наслове и издавачку понуду. С обзиром да набавку књига Библиотека „Владислав Петковић Дис“ врши током целе године, јер је буџетом града за куповину књига опредељено 1.700.000 динара, на сајму су фондови обогаћени са још око 1.000 наслова.

Новим књигама највише ће се радовати предшколци и основци, јер је за ову популацију  набављено највише публикација. Најмлађи читаоци то су и заслужили јер је последњих година „повратак“ књизи најуочљивији код младих, а томе је допринела и политика Библиотеке да пође у сусрет својим будућим читаоцима како у граду, тако и на селу.

Нови наслови у издању “Чигоје“ већ су „стигли“ у одељења, а корисницима су доступне и књиге Горана Петровића и Емира Кустурице. Наредних недеља полице чачанске Библиотеке красиће нове књиге, али оне се ту неће задржавати дуго јер их читаоци са нестрпљењем очекују.