Градска библиотека Чачак свим младим суграђанима честита 12. август – Међународни дан младих који су установиле Уједињене нације ради скретања пажње на питања и проблеме ове популације. Библиотека у Чачку годинама уназад посебан акценат ставља на рад са децом и младима, уважавајући њихове потребе и изборе. Установа активно подржава стваралаштво младих, а преласком у нови објекат, од 2019. године испуњава све њихове мултимедијалне и информационе потребе. Младима су намењени посебни програми, едукативне радионице, представе и трибине осмишљене и реализоване у сарадњи са школама, Канцеларијом за младе, невладиним сектором и свима заинтересованима за квалитетније културне садржаје и едукацију младих.

Сарадња са Канцеларијом за младе Чачак и подршка њеним активистима и волонтерима из Градске библиотеке долази од када Канцеларија постоји. Од 2015. године реализоване су бројни заједнички културни, едукативни, забавни и хуманитарни програми. Од првих заједничких активности током лета на градским базенима када је реализован „Одмор уз књигуˮ, различитих промоција у Омладинском клубу и јавног читања поезије на Тргу, па до заједничког издања младих чачанских песника „У армираним слоговимаˮ и веома успелих хуманитарних акција, сарадња младих волонтера Канцеларије и Библиотеке увек буде на опште задовољство.

Стога и овом приликом, поводом обележавања Дана младих, Библиотека одобрава попуст од 50% на чланство младима од 15 до 30 година који доприносе својој локалној заједници и поседују волонтерску картицу, уз подсећање да је у току акција бесплатног уписа за све одличне ученике.