Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ у месецу књиге организује у уторак, 20. октобра 2015. године у 19 часова у Галерији Народног музеја, промоцију путописа Сање Домазет под називом ГРАДОВИ. О књизи говори Гордана Милосављевић Станојевић, уредник Службеног гласника, који је издавач публикације. Сања Домазет је професор на Факултету политичких науча и аутор више романа и есеја.

*******

Градска библиотека и Гимназија организују у среду, 21. октобра 2015. године, у 19 часова у сали број 19 (Гимназија) трибину РАТ И ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ : СУДБИНА КЊИЖЕВНИКА И ПОЛИТИЧАРА ДРАГИШЕ ВАСИЋА. О бившем ученику Гимназије и једног од потиснутих великана наше књижевне и друштвене сцене говориће др Милош Тимотијевић, др Богдан Трифуновић и мр Владимир Димитријевић.

******

На јубиларном 60. Међународном сајму књига у Београду преставиће се у суботу, 31. октобра 2015. године у 17 часова у Арени хале 1 и Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ са лауреатима 52. Дисовог пролећа. За ову прилику Библиотека ће објавити прву књигу Маше Сеничић, добитника награде „Млади Дис“ за 2015. годину и промовисати књигу „Дуге и ктратке песме“ Саше Радојчића, добитника Дисове награде. Осим лауреата о Дисовом пролећу и поезији добитника награда говориће Даница Оташевић, директор Библиотеке, и песник Војислав Карановић.

За све програме Библиотеке улаз је слободан. Добродошли