Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ имала је фонд од 720.000 динара да изабере књиге из откупа Министарства културе за 2012. годину.  Од понуђених 1.407 наслова 161 издавача, у Библиотеци ће се наћи 1.022 књиге које су већ  стигле, обрађене и дате на коришћење читаоцима. Нове књиге распоређене су по одељењима, али и огранцима и увелико су обогатиле иначе добар фонд ове установе.

Picture-006Чачански библиотекари определили су се  за капитална издања из разних области стваралаштва, понајвише за наслове  „Службеног гласника“, „Креативног центра“, „Лео комерца“, „Пчелице“, Штампара „Макарија“, „Клиа“ и „Лагуне“. Приоритет су били наслови  значајни за културу, науку и уметност, али и дечја књига чија садржина треба да подстакне младе да читају и васпитавају се на правим вредностима.

Picture-004Picture-003

     Захваљујући овом поклону Министарства културе, као и књигама добијеним  у октобру приликом посете  министра Ивана Тасовца и државног секретара Дејана Ристића када је уручено 367 књига, чачанска библиотека богатија је за 1.400 публикација. Уз издашност локалне самоуправе и  опредељених 1.900.000 динара за књиге у буџету Града, читалачка породица Библиотеке од око седам хиљада чланова нема разлога да брине, јер ће се бројни наслови са издавачке трпезе убрзо наћи на полицама и бити на располагању љубитељима лепе речи и знања.

Picture-005Picture-007