У духу своје плодне и квалитетне издавачке делатности, Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ управо је објавила поетску збирку Јагма Александре Јовановић (Врање, 1996), добитнице Награде „Млади Дисˮ за 2020. годину на 57. Дисовом пролећу.

Четрдесетак песама, колико ово дело садржи, саопштавају ауторкина осећања и размишљања из интимне и интроспективне позиције, под утицајем свега оног спољашњег и унутрашњег што последњих деценија обележава живот на овим просторима. Удруживши свој несумњиви песнички дар са храброшћу, Александра Јовановић сваким својим стихом отвара нам очи, у покушају да врати поверење у лепоту света. Блесак њених избрушених строфа буди читаочеву врхунску осетљивост и способност уобразиље да се са песником ухвати корак.

Збирку затвара поговор Уроша Ристановића Грабљење смисла Александре Јовановић и Слово уредника мр Маријане Матовић –  Дар удружен са храброшћу.

Овај наслов објављен је као 39. по реду у Библиотеци Токови која од 1979. године до данас окупља песничке првенце талентованих песника млађе генерације. Њихове аутентичне гласове на савременој књижевној сцени свакако треба чути и у њиховом ходу по танком леду препознати могућност срећног исхода.

Књигу је штампала Штампарија „Светлостˮ из Чачка у тиражу од 300 примерака.