Протекле недеље радници Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ остварили су два успеха, који су корисницима најчешће невидљиви, иако представљају значајне међаше нашега рада и унапређења услуга. Наиме, каталогизатори Градске библиотеке Чачак унели су 30000. запис у локалну COBISS базу електронског каталога, свега годину дана од приступања наше установе систему узајамне каталогизације под именом „Виртуелна библиотека Србије“, којим руководи Народна библиотека Србије. Корисницима је већ на располагању претрага те базе директно са нашег сајта, док ће у наредном периоду бити успостављена и аутоматизована позајмица публикација.

Јован Петровић-Подунавски, Јутро на Дунаву (песме), Београд, 1977. – књига обрађена као 30000. запис у електронском каталогу Градске библиотеке Чачак

Други успех представља уношење 25000. странице дигитализоване завичајне грађе у интернет верзију Дигиталне библиотеке Чачка, коју од 2007. године развија Центар за дигитализацију Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“. Ова дигитална библиотека у великој мери јединствена је у Србији, јер је развија самостално јавна библиотека, корисницима омогућава преглед и претрагу дигитализованих публикација, а о њеном квалитету говори и награда за најбољи библиотечки пројекат у Србији за период 2006-2009. Иначе је ових 25000 страница свега једна четвртина укупно дигитализоване грађе у Центру за дигитализацију.

„Преглед цркве епархије жичке“, год. 12, бр. 1, Чачак, јануар 1930, стр. 28 – 25000. страница Дигиталне библиотеке